Wie is Herma Geboers?

Financiële deskundigheid is me letterlijk met de paplepel ingegoten. Nog geen maand na mijn geboorte werd al een spaarbankboekje voor me geopend. De bank stimuleerde dat met een welkomstbonus van twee gulden en vijftig cent. En jaarlijks gingen we met broertjes en zusjes naar de bank. Tijdens de Kinderspaarweek. Dan opende de bank onze spaarpotten met een speciaal sleuteltje. Ik vond het altijd spannend hoeveel geld uit dat potje kwam. Vooral was ik gefascineerd door de rente die extra bijgeschreven werd. En we gingen natuurlijk ook voor de cadeautjes. De kartonnen bouwplaat met Zaanse huisjes kan ik me nog goed herinneren. Met het hele gezin plakten we in de dagen na het bankbezoek een mooi straatje in elkaar. Daar speelden we nog weken mee. Nostalgie. Verleden tijd door de komst van het electronisch betaalverkeer. Het bij- en afschrijven van geld en rente gebeurt tegenwoordig virtueel. Dat geeft gemak, maar het overzicht kan snel verloren raken. Zo’n 1,4 miljoen mensen in Nederland hebben financiële problemen. Het kan zijn dat er simpelweg te weinig inkomen is, maar het kan ook zijn dat het niet goed lukt om om te gaan met verminderde inkomsten, bijvoorbeeld na een echtscheiding, verlies van baan of na pensionering. Of dat er simpelweg te veel geld wordt uitgegeven en niet duidelijk is waaraan. Kleine financiële problemen kunnen daardoor gemakkelijk grote financiële problemen worden. Dat gaat gepaard met stress, schaamte en een groot risico op ziekteverzuim.

Ik ben gepokt en gemazeld als pensioendeskundige en heb ik me daarnaast grondig verdiept in schuldensituaties, budgetcoaching en bewindvoering. Het heeft me vele nieuwe inzichten gegeven in overheidsbeleid, (de ontoegankelijkheid van) de financiële sector en in de hobbels die iemand moet nemen om financieel zelfredzaam te kunnen zijn. Want dat gaat niet alleen over kennis en kunde, maar voor het merendeel ook over gedrag en mogelijkheden om de taal van de financiële instellingen te kunnen spreken. Want eerlijk is eerlijk. Hun woorden en procedures zijn vaak moeilijk te begrijpen.

Met mijn brede financiële expertise en doortastendheid kan ik uw organisatie helpen om visie, strategie en beleid te formuleren wat bijdraagt aan de financiële zelfredzaamheid van individuen. Denk hierbij aan HR-beleid bij loonbeslagen, incasso-aanpak bij pensioenfondsen en coaching.

“Financieel bewustzijn is me met de paplepel ingegoten”

Diensten

Met mijn financiële expertise, kennis over mens en gedrag en communicatie/ coachingsvaardigheden help ik overheid, ondernemingen en individuen om te komen tot passende strategie om uitgaven en inkomsten in balans te brengen.

Visie & Missie

Mijn visie: voldoende inkomen voor iedere burger. Mijn missie: actief bijdragen aan financiële zelfredzaamheid van alle burgers door strategie en coaching

Contact

Wilt u dat ik contact met u opneem? Om van gedachten te wisselen of kennis te maken? Dat doe ik graag. Vul dan het contactformulier in, e-mail of bel. Zie mijn contactgegevens elders op deze website.